Trimodal Europe Group

Profiel

Trimodal Europe BV is op 15-11-1995 opgericht door een groep van Nederlandse kleding sorteerbedrijven met als doel het optimaliseren van het goederenvervoer. De eerste stap was het centraal neutraal inkopen van spoorvracht voor verschillende sorteerbedrijven van gebruikte kleding. De naam “Trimodal” is niet willekeurig gekozen en staat voor het vervoer van goederen over de weg, water en spoor. Waar water is moeten we water benutten.

Vanaf het eerste moment is Trimodal Europe BV zich gaan specialiseren in het LTL (Less train load) = (verspreid vervoer, wagenlading verkeer). Veiligheid staat uiteraard voorop in het transport het vervoer, van onder andere gassen en vloeistoffen. Om te weten waar de wagons zijn, heeft Trimodal Europe BV GPS geïnstalleerd op de wagons of eventueel op de shuttle treinen. Ook mede een goed betrouwbaar netwerk, worden de klanten door Trimodal Euorpe BV ontzorgd. Om geen belangen verstelling te hebben en om nog neutraler te kunnen werken is er in 2001 een management buy-out gedaan. Mede dank zij de specialisaties van het bedrijf vertegenwoordigd Trimodal Europe BV klanten als agent om hun treinen te managen.

Trimodal Europe NVOCC BV is opgericht op 1-1-2002 met als doel om intermodaal vervoer verder te ontwikkelen ten behoeve van aansluiting met het verschepen over zee. De NVOCC, een rederij zonder eigen schepen, is naast het intermodaal vervoer ook een specialist op het gebied van het vervoer van droge bulk in containers over zee.

De Trimodal Europe Group handelde namens de klanten in 2014 ca. 45.000 containers, ca. 300 treinen, ca. 50.000 m/ton chemie/gevaarlijke stoffen, 30.000 m/ton recycle producten (waaronder gebruikte kleding en residuen van planten) af.